Vita Crystal DigestMax Intenzyme DR kapszula - 60db
Vita Crystal DigestMax Intenzyme DR kapszula - 60db
5.900 Ft

Vita Crystal DigestMax Intenzyme DR kapszula – 60db

Vita Crystal DigestMax Intenzyme DR kapszula – 60db

5.900 Ft

A DigestMax Intenzyme DR késleltetett felszívódású kapszula fogyasztása segíthet puffadás, nagymértékű gázképződés, gyomorpanaszok, böfögés, rendszeres hasmenés, székrekedés esetén.

Vita Crystal DigestMax Intenzyme DR kapszula

Késleltetett felszívódású kapszula! A DR kapszula ellenáll a gyomorsavnak, így az összetevők a bélrendszerben szívódnak fel!

Az emésztőenzimek feladata, hogy elősegítsék a tápanyagok kémai lebontását. Az emésztőenzimek hiánya esetén gyakori a rendszeres puffadás, nagymértékű gázképződés, gyomorpanaszok, böfögés, rendszeres hasmenés, székrekedés.

Enzimek:

Az enzimek a szervezetünkben lejátszódó minden folyamatban, így az emésztésben és kulcsszerepet játszanak. Az emésztőenzimek feladata, hogy elősegítsék a tápanyagok kémai lebontását. Kutatások bizonyították, hogy a kor előrehaladtával, az emberi szervezetben az enzimtermelés fokozatosan lelassul, az enzimszint csökken, mely krónikus betegségek kialakulásához vezethet.

A test saját enzimek szabályozzák:

  • Szabadgyök lekötését és szállítását
  • Az érelmeszesedés lerakódásainak (koleszterin) leépítését
  • A vér folyékonyságát (trombózis megelőzése)
  • A blokkolt idegvezetékek felszabadulását
  • A sebgyógyulást és a fájdalomcsillapítást
  • A sav-bázis háztartást
  • Az emésztést
  • A hormonrendszert
  • Az autoimmun betegségeket (ízületi fájdalmak, sokízületi gyulladás, köszvény)
  • A fertőzéses betegségek (vírusos, bakteriális) gyógyulási folyamatát
  • Az elfajult sejtek (tumorok) felismerését és megsemmisítését

A tejtermékek, olajak, magvak és diófélék zsírtartalma viszonylag magas, s viszonylag magas a saját zsírjuk emésztését elősegítő lipáz koncentrációjuk.

A szénhidrátokban dús ételekben, mint például a gabonafélékben több az amiláz és kevesebb a lipáz és a proteáz.

A sovány húsokban tetemes mennyiségű proteáz van, katepszin formájában, és egy kis amiláz.

Az alacsony kalóriatartalmú gyümölcsökben és zöldségekben kevesebb a fehérjét és a keményítőt emésztő enzim, ellenben sok a növényi rostok lebontásához szükséges celluláz nevű enzim.

Az ipari élelmiszerek enzimekben hiányosak!

A tartósítószerek és a tartósítási eljárások egy része, valamint a főzési hő 46C felett tönkreteszi a táplálékainkban természetesen megtalálható enzimek nagy részét. Emiatt a szervezetünk arra kényszerül, hogy több enzimet termeljen.

Fogyasszunk nyers, enzimekben bővelkedő élelmiszereket! A nyers ételekben megtalálható enzimek segítik az emésztést. Ahhoz, hogy a táplálékból enzimekhez jussunk nyers élelmet kell fogyasztanunk. Ennek egyik fő oka, hogy az enzimek hő tűrése általában alacsony.

A nyers húsokban található fehérjebontó enzimek megfelelő körülmények között elkezdik a húsok bontását, ami egyfajta előemésztésnek tekinthető. A nyershúsokat fogyasztó ember szervezetének kevesebb enzimet kell kiválasztania, így energiát spórol meg. Ez a folyamat adja például az eszkimók jó egészségi állapotának titkát, de a modern emberre ez csekély mértékben jellemző.

Az emésztőenzimek hiánya esetén gyakori:

  • Rendszeres puffadás, nagymértékű gázképződés
  • Gyomorpanaszok, böfögés, rendszeres hasmenés
  • Tápanyagok elégtelen felszívódásából eredő egyéb hiánybetegségek
  • Székrekedés

Ajánlott fogyasztása: 2×1 kapszula.

Hozzászólások, vélemények

Írja meg elsőként tapasztalatát, véleményét és értékelését a termékről!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tájékoztató az étrend-kiegészítőkről

Kosár